Právě je ten čas: krásné teplé a dlouhé dny. Hodně sluníčka. Znáte to, člověk si to užívá, vystaví se paprskům a zapomene na svět. A možná zapomene i na to, že sluníčko praží víc než obvykle a pak už se jenom diví, že večer začne kůže svědět a pálit. Ach jo! Kůže spálená od Slunce.

Jedno z homeopatik, které je "nutností" v základní homeopatické lékárničce pro akutní užití. Na Belladonnu myslíme zejména při PRUDKÉ HOREČCE. Ale protože není horečka jako horečka a Belladonna má navíc i širší využití, pojďme se na ni podívat blíže.

"Nezajdeme si spolu na kávu?" píše mi (znovu či nově? objevená) kamarádka Lenka, spolužačka z gymplu, která - stejně jako já - různými životními kličkami a (pře)smyčkami doputovala z uhelnatého severu do jihočeských Budějovic. . ... a pak od ní dostávám další SMS: "... a nechtěla bys někdy zajít na badminton? Docela by mě to bavilo, ale nemám...

Ve své práci využívám několik "nástrojů": HOMEOPATII, ETIKOTERAPII A SEBE. Pro náš rozhovor, kde jednoznačný prim hrajete vy, jsou důležité všechny tři zmíněné složky. Každá bude zastoupena zcela individuálně, s rozdílnou intenzitou, přesně tak, jak vyplyne z našeho vzájemného setkání, jak bude vyhovovat Vám.

Alergie - slovo dnes skloňované všemi pády, v každém ročním období a v každém věku. Postihuje ve velké míře malé děti, dokonce i kojence, stejně tak jako dospívající, dospělé a seniory.

Benjamínek

22.02.2018

Mám v poradně rostlinu fikus. Fikus benjamin. Prostě BENJAMÍNEK. Na první pohled by se mohlo zdát, že není ve své top kondici. Její skoro metrové větve nejsou zdaleka tak hustě olistěné, jak by se běžně u této rostliny očekávalo. Některé větvičky jsou zcela suché, jiné mají jen malé, drobné lístky. Když ji tu uvidíte, možná vás napadne, že nějak...